De Facto

at være i virkeligheden

Først når du er dén, du er, kan du blive den, du gerne vil være

Har du livsmod, livsglæde og energi?
Bruger du din intuition og kreativitet?
Kender du alle dine muligheder?

Er dit liv, som du ønsker det?

 

At være menneske er ind imellem svært - og der er ingen grund til at have det svært alene. Når vi er midt i vores problemer, kan det være svært at finde en vej ud. Her kan det terapeutiske møde hjælpe dig med at se problemerne fra et bredere perspektiv og åbne for nye muligheder. 

Livskvalitet handler for mig om at bruge og udvikle alle de muligheder, vi har, til størst mulig gavn og glæde for os selv og for andre.

I min praksis kan du eksperimentere med netop dét: at være den, du er, med alt hvad du rummer af kendte og ukendte muligheder!


Du er aldrig problemet. Dit problem er problemet. 

Jeg arbejder med alle former for livskriser : Selvværd og identitetsproblemer, angst, sorg og krise. Præstationsangst, stress, udbrændthed og depression. Skilsmisse, problemer i parforholdet eller i familien osv.

Ingen af os går gennem livet uden at opleve kriser eller problemer. Og mange af de ting, jeg nævner, kender de fleste i perioder. Nogle gange kan man opleve at sidde fast - at problemerne trækker ud. Her kan terapien give dig klarhed over din situation og dine muligheder.

Jeg arbejder også med personlig udvikling og nysgerrighed efter at komme tættere på sig selv og sit livsformål. Du behøver altså ikke at have et bestemt problem for at få glæde af gestaltterapiens kreative, undersøgende og eksperimenterende arbejdsrum.

 

At være i virkeligheden 

De facto er et latinsk udtryk der betyder "i virkeligheden" eller "i praksis". Det bruges ofte som betegnelse for en tilstand, der er fremkommet uden eller på trods af regulering.

Inden for gestaltteorien betragtes den menneskelige organisme som en helhed, hvor det, der sker ét sted, påvirker hele organismen. Eller sagt på en anden måde: Alt, hvad der sker for dig, i dig og med dig, har indflydelse på den måde, du lever dit liv.

Et af de væsentlige mål med gestaltterapi er at få den medfødte sunde selvregulering genoprettet og videreudviklet, så du bliver bevidst om og kan tage dine behov alvorligt. Det gør du ved at være i virkeligheden: præcis dér, hvor du er - her og nu. Så du kan blive dén, du ønsker at være!


Enkelt - og ikke altid nemt!  

Lever du i overensstemmelse med den, du er, og de vilkår, du har, er du i stand til at mærke og kende dine behov. Du er fuldt bevidst om, hvilket behov der lige nu er vigtigst, og du kan konstruktivt og kreativt undersøge dine omgivelser med henblik på at få dit behov dækket og opnå balance: Hvis du er sulten, vil du tænke på, hvordan du kan skaffe mad. Hvis du er træt, vil du være orienteret mod at komme til at sove.
Hvis du fornemmer, at der er konflikt på vej, vil du lynhurtigt vælge, om det her og nu er rigtigt for dig at "bøje af" eller "tage kampen", osv.

Denne sunde selvregulering kan af forskellige årsager være forstyrret, så du ikke er i stand til at mærke eller opfylde dine behov – og være tro mod dig selv. En forstyrrelse kan vise sig i form af depression, angst, stress eller psykosomatiske lidelser. Eller den kan komme til udtryk i en helt almindelig hverdag som f.eks. tankemylder, lavt selvværd, overspisning, jalousi, pludselig vrede, frygt for andres reaktioner, præstationsangst m.m. Du kan også opleve at falde i de samme velkendte og uhensigtsmæssige handlemønstre i bestemte situationer, hvor du føler dig fastlåst, frustreret, såret, udmattet, opgivende osv.

I terapi hos mig vil du opleve at blive lyttet til, taget alvorligt og få hjælp til at folde din historie ud. Sammen undersøger vi dine udfordringer, så du får et nyt perspektiv på den situation, du står i - og bliver skarpere på dine behov, ønsker og muligheder.(C) 2020 Annececilie Nesager Røge


Hjemmeside fra NemmeHjemmesider.dk