De Facto

at være i virkeligheden

Om mig


Hvem jeg er - som menneske og terapeut


Fra hjertet... 

Gestaltterapi handler om:

•  at opleve og være i nuet
•  at blive bevidst om automatiske adfærdsmønstre
•  at afslutte uafsluttede situationer og frigøre energi
•  at tage ansvar for eget liv.

I det menneskelige møde, som terapi i al sin enkelthed grundlæggende er, tager jeg ansvar for min eksistens, mens du tager livtag med din. Og jeg tror på, at nøglen til ægte vækst og udvikling ligger i forskellene mellem os.

Lige dér i grænsefladen - hvor du er dig, og jeg er mig; hvor vi begge er nogen frem for noget - opstår den rene, uforstilte kontakt, der gør det muligt at være. Finde vej. Uden at flyde sammen eller støde sammen.


Fra CV'et... 

Jeg har altid været mere til både-og frem for enten-eller. I hvert fald når det kommer til arbejdslivet. Og hvorfor egentlig vælge? Med mit ene ben plantet i gestaltterapeutisk praksis og det andet i erhvervslivet oplever jeg på daglig basis, hvordan mennesker, grupper og organisationer vokser, når vi bestøver excel med eksistens og corporate med compassion!

Indrømmet: excel er ikke mit livs kærlighed... Til gengæld har min uddannelse i kommunikation bragt mig vidt omkring i arbejdslivet med fokus på ledelsesstøtte og forretningsudvikling i alt fra kæmpestore organisationer til bittesmå virksomheder - i politiske miljøer, inden for uddannelsesverdenen og i den producerende del af kulturlivet.

Ud over mit virke som terapeut og underviser arbejder jeg pt. som ledelseskonsulent hos Energinet. Vi er ambitiøse på både samfundets og klimaets vegne, og hver dag arbejder vi med at udnytte den grønne energi fra sol, vind og biogas til at skabe verdens bedste energisystem. Vi er med til at skabe en bæredygtig og klimaansvarlig fremtid i Danmark, samtidig med at vi inspirerer til globale løsninger på nogle af verdens største udfordringer.


Fra livet... 

Naturen har altid betydet noget særligt for mig. Jeg er vokset op med dyr og var langt ind i voksenlivet en rigtig hestepige. Om jeg traver lange ture i Ertebølles stenalderlandskab, graver køkkenhave, fodrer hønsene eller sidder på en træstub ved Lillebælt er ikke så vigtigt - bare jeg får mit "natur-fix".

I vores samfund har vi på mange måder bevæget os væk fra forståelsen af den jord, vi kommer fra. Når vi bevæger os ud under åben himmel med kroppen i bevægelse, kan hovedet få lov at holde fri. Derfor inddrager jeg også gerne naturen i terapien, hvis der er stemning for det.

Jeg har brugt en stor del af mit liv på at føle mig anderledes. Ikke nødvendigvis udenfor - men bare... anderledes. Når jeg var sammen med andre, havde jeg tit en følelse af at miste mig selv. Forsvinde. Og når jeg valgte mig selv til, følte jeg mig egoistisk og skyldig. Først da jeg som voksen blev alvorligt syg, tog jeg livtag med min dybe frygt for ikke at være god nok, hvis ikke jeg gjorde nok

I dag er det efterhånden hverdagskost, at mange eksperimenterer med euforiserende stoffer for at få et præstationsfrit øjeblik eller for at opnå indre kontakt og en følelse af autenticitet. Jeg forstår i dén grad ønsket og behovet - og heldigvis er psykoterapi et noget sikrere alternativ med større garanti for langtidsvirkning!  

Min egen vej gennem tilværelsen har indtil nu været alt andet end snorlige, og mange af mine livsvalg er svære at putte i kasser. Jeg har oplevet store sejre, dybe nedture og alt derimellem. Og mest af alt har jeg lært, at når jeg står på mine egne ben frem for at gå med andres forventninger, kan intet vælte mig.

Jeg glæder mig til at stå - og gå et stykke livsvej sammen med dig!Mit ansvar - din tryghed


I dag er der ingen statslige regler for, hvornår man må kalde sig for psykoterapeut. Det betyder, at alle og enhver med ingen eller kun lidt uddannelse kan slå et skilt på døren og tage imod klienter.

Jeg er uddannet fra Nordisk Gestalt Institut, som løbende evalueres og er godkendt & anbefalet af Dansk Psykoterapeutforening. Jeg er også selv medlem af Dansk Psykoterapeutforening og skal løbende leve op til en række kriterier om uddannnelse, erfaring, praksisforvaltning m.m.

Den beskyttede titel (MPF) er din garanti for, at jeg er en kvalificeret og kompetent terapeut - fagligt og etisk.


(C) 2020 Annececilie Nesager Røge

Hjemmeside fra NemmeHjemmesider.dk