De Facto

at være i virkeligheden

Autentisk lederskab: excel, eksistens - eller...

Følg med her på bloggen, hvor jeg løbende deler viden og refleksioner inden for ledelse og lederskab

 Kære leder: hvad kalder dit 2024 på?  

Faglighed?  Forretningsplaner?  Følelser?  


Engang var de to første nok. Det er de ikke længere. I min praksis ser jeg et stigende behov for at kunne dosere følelserne på jobbet - både de rare og de svære. Og jeg møder flere end nogensinde, som leder efter opskriften på at være langtidsholdbar - i livet og i arbejdslivet. Også ledere. Og topledere. 

Mennesker, som har styr på fagligheden, forretningsplanerne og dermed fremtiden. Eller hvad?

De kører med klatten - men der mangler noget. Det dér udefinerbare “something”, som giver flow, sync og høj medarbejdertilfredshed. Følelsen af formål og mening. 

Så hvordan fremtidssikrer man sin viden og relevans som leder? Det spørgsmål har Mandag Morgen stillet en stribe topledere og eksperter. Én ting er de enige om: De klassiske MBA-værktøjer slår ikke til længere.

Mere end nogensinde oplever jeg en efterspørgsel blandt ledere på meningsfulde samtaler. Samtaler med tid, tillid og højt til loftet. Et åbent rum til at undersøge tvivlen og modet, relationerne, livslysten, gnisten, kreativiteten, fremtidsperspektiverne, ambitionerne…

 … og ikke mindst mavefornemmelsen og følelserne. Både de følelser, der luner - og dem, der larmer.

At tale om følelser er hverken hokus-pokus eller hippie-happy. Det er menneskeligt. Når du mærker dine følelser og sætter ord på dem, nærer du din menneskelighed. Og herigennem din MEDmenneskelighed. Du bliver ganske enkelt mere empatisk - og dermed også en bedre leder. I dit eget liv og for andre.

Fremtiden tilhører ledere, der ser det som en naturlig del af deres lederskab at sætte tid og ressourcer af til udviklende og afklarende samtaler. Efter "The Great Resignation" kommer nu "The Great conversation" - og modsat resignationen, som handler om alt det, vi IKKE vil, er det tid til at dreje konversationen hen mod alt det, vi både VIL og SKAL: nemlig tale om, hvordan vi lykkes. Som ledere. Som mennesker. Som organisationer. Som samfund.

Så… kære leder: skal 2024 være året, hvor du sporer samtalen ind på dit allervigtigste KPI nogensinde - dig selv? Ja, så er du godt på vej til at blive både langtidsholdbar og fremtidssikret.


Ledelsesrevolution? Ja tak!Læs mere...Nyt år - nyt fokus

Hvad bliver vigtigst: eksekvering eller eksistens?

Læs mere...


(C) 2020 Annececilie Nesager Røge

Hjemmeside fra NemmeHjemmesider.dk